Les cèl·lules del miocardi o múscul cardíac (cardiomiòcits) derivades de cèl·lules mare d'un macaco es poden utilitzar per regenerar els cors danyats d'altres animals de la mateixa espècie, segons un estudi publicat a la revista Nature.

Les cèl·lules trasplantades s'integren de manera elèctrica i milloren la capacitat del cor per contreure, sense que es detectin indicis de rebuig per part del sistema immunitari de l'animal receptor.

No obstant això, aquesta tècnica també provoca un increment en la incidència dels batecs irregulars del cor, segons assenyalen l'expert Yuji Shiba, de la Universitat japonesa de Shinshu, i els seus col·legues, responsables de la investigació. Els cardiomiòcits derivats de les cèl·lules mare pluripotencials induïdes (trucades iPSC-MSS) es presenten, segons l'estudi, com una opció prometedora per als experts a l'hora de trasplantar-les i reparar els cors danyats dels primats.

Per arribar a les seves troballes, a partir de cèl·lules de la pell es van generar cèl·lules mare pluripotencials d'un macaco donant i les van trasplantar als cors de cinc animals receptors que havien patit un infart induït.

Els experts van emprar el mètode d'immunosupressió de manera moderada -inhibició d'un o més components del sistema immunitari-, mitjançant el qual les cèl·lules mare es poden empeltar i sobreviure durant dotze setmanes.