Aconcerts per a nadons

Direcció: Carles Pedragosa. Intérprets: Laura Codina (flauta travessera), Carles Pedragosa (acordió), Queralt Prats (viola), Mireia Aguiar (veu, ukelele i percussió), Jordi Santanach (clarinet baix), Antonio Izquierdo (veu i moviment) i Neus Masó (veu i moviment) El Canal de Salt, dissabte 22 d'octubre. Festival temporada Alta.

l mateix recinte on fa uns dies Temporada Alta posava en escena un drama estremidor de Thomas Bernhard sobre la pervivència del nazisme dècades després del nazisme, ahir i avui desenes de nens que encara no caminen o que tot just comencen a fer-ho assistien segurament per primera vegada a un espectacle teatral, els Concerts per a nadons,.

Concerts per a nadons és un muntatge pensat per a mainada de fins a tres anys, però que defuig la carrincloneria i els cops d'efecte fàcils i aposta per la qualitat. És per això, entre altres aspectes, que es basa en músiques originals, i que té una dramatúrgia i una escenografia "adultes", tot i estar pensat específicament per interessar la mainada. I ho aconsegueix: en la funció de dissabte al migdia, per ?exemple, nens i nenes seguien ben encuriosits les evolucions de músics, cantants i ballarins i s'escoltaven ben pocs plors d'impaciència o d'insatisfacció. I els pares també se sentien enganxats de l'espectacle, al marge d'estar pendents, com és natural, de l'impacte que produïa en els seus fills.

En la presentació del muntatge, Pedragosa apunta que "el punt de partida per a la creació d'aquest espectacle i la composició de la música s'ha centrat en la idea d'encadenar una sèrie d'estampes sonores i musicals inspirades en el misteri de la vida. O el que és el mateix, l'emoció més immediata que sentim com a intèrprets cada cop que toquem per a un públic tan valuós i ?exigent com són els nadons". A l'altra banda, la dels espectadors, infants i pares també es mostraven emocionats, els primers per la descoberta de sons, llums i imatges que van fer durant els 45 minuts de l'espectacle, molt dinàmics, i els segons en adonar-se de la bona estona que estava passant la mainada, captivada pel desplegament de bon gust escènic i musical i amb tanta capacitat magnètica.