L' escriptor Miquel Aguirre rebrà el proper mes de novembre el premi Setè Cel de Salt per la seva novel·la "Els morts no parlen" en una cerimònia que es farà el dia 18 a la biblioteca Iu Bohigas de Salt.

El jurat del premi, reunit el passat 21 d'octubre, era presidit per Vicenç Villatoro, i format per Jordi Viñas, Guillem Terribas, Albert Rossich, Miquel Berga i Eva Rigau, que actuà com a secretària amb veu però sense vot. El jurat va comptar amb la participació del Club de Lectura de Salt i les valoracions del Club de Lectura de Palamós.

La novel·la (Llibres del Delicte) presenta en Quimet, un prejubilat que es passa el dia a l´hort a l´espera que la seva dona arribi a casa després de la feina, i al bar perdent el temps amb el cosí, un pocavergonya carregat de deutes amb tot el poble. Quan un matí troba un cadàver a l´hort, el cosí l´enreda per amagar el cos i simular un segrest per treure-li uns milions a la família del mort, uns cacics de la zona amb fama de tenir negocis il·legals.

La Llibreria L'Altell de Banyoles, localitat natal de l'escriptor, ha escrit al seu bloc: "Us passejareu per Banyoles i comarca -sobretot gastronòmicament parlant- amb uns personatges sortits a l´estil Tarantino o germans Cohen, però que parlen exactament com ho fem nosaltres, els banyolins. Molt bona feina la de l´escriptor en incloure tots aquests nostres localismes (incloent-hi els renecs). Això no vol dir que aquest llibre no pugui interessar a qualsevol lector d´arreu".