Representants dels Ajuntaments de Blanes i Lloret de Mar, així com una gran quantitat d'amics i familiars, van omplir dijous al vespre la Sala de Plens del consistori blanenc en un acte de reconeixement senzill però carregat d'emoció. Es tractava d'homenatjar la jove escriptora Alba Saskia Rivas, una de les 10 úniques finalistes del LXV Premi Planeta 2016, justament l'edició que ha estat rècord de participació, amb 552 novel·les que hi optaven.

L'acte el van encapçalar l'alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, i el primer tinent d'alcalde i regidor de Cultura, Quim Torrecillas, acompanyats de la quarta tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Lloret de Mar, Lluïsa Baltrons, regidora de l'Àrea de Règim Intern. Alba Saskia va néixer a Blanes fa 25 anys, però actualment resideix a Lloret de Mar.

Un cant a l'esperança

Alba Saskia Rivas va presentar als coneguts guardons literaris l'obra titulada Con un par de alas, que va signar amb el pseudònim Hope (esperança), una paraula que justament duu tatuada a l'avantbraç, i que significa molt per a ella i que identifica el seu blog de microrelats www.infinity-hope.com.

D'altra banda, també dóna nom a l'associació que presideix a l'estat espanyol per potenciar la investigació de la Síndrome de Brown Vialetto Van Laere, de la qual és presidenta. Alba Saskia pateix aquesta estranya malaltia degenerativa. La mateixa autora es va encarregar de fer-ne lectura, i va voler obsequiar a tots els assistents regalant-los una còpia impresa del relat, que signa amb el seu pseudònim: Hope. Després del torn inicial de parlaments i l'emotiva lectura, que va aixecar un sentit aplaudiment de tothom, amb el públic dempeus, va ser el moment d'entregar-li una reproducció de l'Escut dels Cabrera, el medalló central de la font gòtica del segle XV signada pel seu autor, l'escultor Fèlix Ametlla.