El quartet de pop Manel amb vuit nominacions i el grup de folk Roba Estesa amb set nominacions s'han erigit com els artistes amb més vots a la primera volta dels Premis Enderrock 2017, que es donaran a conèixer en el decurs d'una gala dirigida per Josep Maria Mestres el 9 de març a l'Auditori de Girona, equipament que ha rebut un dels reconeixements d'Enderrock.

Els segueixen Doctor Prats i Jordi Ninus amb cinc nominacions cadascun; i Animal, Gertrudis, Judit Neddermann i Oques Grasses amb quatre.

Des d'ara i fins al 12 de febrer es posarà en marxa la segona volta de la votació popular, que deixarà tres finalistes per a cada una de les 15 categories.

Els reconeixements a la indústria musical 2017 atorgats anualment per la revista Enderrock han estat a les sales Salamandra (20 anys) i Auditori de Girona (10 anys), a les discogràfiques Foehn Records (15 anys) i Swit Records (10 anys), a la botiga Discos Revólver (25 anys), a les emissions musicals de Ràdio 4 (40 anys) i iCat.cat (10 anys), al canal i promotora Club Super3 (25 anys) i al Club de Cultura Tr3sc (10 anys).

També s'ha reconegut l'Associació Professional de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya - ARC (40 anys).

D'altra banda, el dia 9 de març també es lliuraran els Premis Enderrock de la crítica, que ja es van fer públics a finals de desembre i que han premiat, entre altres, Malalts del cel de Sisa (Millor disc de l'any), Love of Lesbian amb l'àlbum El poeta Halley (Millor artista) o Jo competeixo de Manel.