El músic Quimi Portet i el pallasso Tortell Poltrona són dos dels 36 artistes que formen part aquest any del cartell del Festival Emergent, el Festival d'Arts Escèniques del Gironès, que programa sis vetllades en sis municipis de la comarca.

La cita, que tindrà lloc del 29 de juny al 8 de juliol, passarà per Sarrià de Ter, Quart, Fornells de la Selva, Cervià de Ter, Madremanya i Vilablareix, localitat, aquesta darrera, on ahir es va presentar.

Roger Mas, Anna Plotnikova, Peyu o el Quartet Mèlt integren també una programació que aposta per artistes emergents al costat d'altres de més consolidats i que es dirigeix a poblacions de menys de cinc mil habitants.

El director artístic del festival, Pau Marquès, va explicar que el festival combina en una sola nit múltiples disciplines que van «del teatre a la música, màgia, dansa, humor, clown o circ». «Són gèneres que es fusionen a la perfecció i converteixen la programació en un acte creatiu», sosté Marquès.

Emergent arrencarà el 29 de juny a Sarrià de Ter de la mà de Quimi Portet i conclourà el 8 de juliol a Madremanya amb les actuacions de Paula Valls i Tortell Poltrona, entre d'altres.

En la jornada inaugural a Sarrià de Ter, a més de Quimi Portet, es podrà gaudir dels equilibris de Duo Laos o el monòleg de Marc Martínez, entre d'altres.

A Quart hi ha previst entre d'altres actuacions, la de Roger Mas o Circ Pistolet.

Pau Alabajos, Pere Hosta o l'humor de Faixedas són alguns dels artistes que actuaran el dissabte 1 de juliol a Cervià de Ter.

El dijous 6 de juliol serà el torn de la música de Eduard Gener o l'humor del Peyu a Vilablareix i l'endemà 7 de juliol, el Fakir Testa o la música del Quartet Mèlt seran presents a Fornells de la Selva.

L'últim dia d'Emergent serà el dissabte 8 de juliol a Madremanya amb actuacions com Paula Valls i Tortell Poltrona, entre d'altres.

A l'acte de presentació també hi van participar el president del Consell Comarcal del Gironès, Jaume Busquets, i la consellera de Cultura, Maria Mercè Roca.

El preu únic de l'entrada és popular: 10 euros per persona el dia de la funció i 7 euros si es compra anticipadament a l'Ajuntament de cada municipi.

També es pot adquirir, a la mateixa taquilla, un abonament per 6 dies (30 euros ) o per 3 (22 euros) i per als espectadors menors de 12 anys és gratuït. En totes les poblacions hi ha servei de bar i menjars cada dia.