Els hereus d'Alberto Oller Garriga han donat el seu fons fotogràfic, format per un arxiu de 9.291 negatius centrats en els circs que van passar per Catalunya entre els anys cinquanta i setanta del segle passat, a la Circus Arts Foundation, una de les grans promotores de circ internacionals.

El fons conté imatges de la Devesa de Girona de la dècada de 1960 preses mentre els operaris munten i desmunten les voluminoses carpes del circ.

Oller Garriga, un barceloní mort el 2014 que va ser secretari i conseller de la Unió Salinera d'Espanya, en el seu temps lliure, i amb la càmera a les mans, es va dedicar a seguir el pas d'alguns circs que plantaven les seves carpes a Barcelona i altres localitats catalanes.

El seu objectiu va captar les interioritats d'aquest món, destacant «les sèries realitzades en els Festivals Mundials del Circ del Palau d'Esports de Barcelona, capitanejats per l'olotí Juan M. Carcellé, i les dels circs instal·lats a la plaça de Les Botxes de la Devesa de Girona», ha informat en un comunicat la Circus Arts Foundation.

A partir d'ara, s'inicia una tasca de digitalització del fons, que durarà més d'un any, i s'investigaran i documentaran cadascuna de les imatges, que malgrat estar classificades per data i espectacle, no compten amb el nom dels artistes.

La Circus Arts Foundation, que gestiona la carpa del Circ Rivel, un iglú gegant per a 800 espectadors, destaca que gràcies a la donació es converteix en la seu de l'arxiu de la imatge sobre el circ a Europa i es «consolida com una de les principals col·leccions especialitzades del món».

A Figueres, on està ubicada la fundació, es custodia una de les col·leccions de circ més àmplies, amb milers de peces.