Maria del Mar Bonet va enlluernar dijous a la nit el públic atenès en interpretar als peus de l'Acròpolis al més internacional dels compositors grecs, Mikis Theodorakis, un homenatge que va compaginar amb peces del seu repertori.

Amb aquest concert al mític Odeón d'Herodes Atticus, conegut popularment com el Teatre de l'Acròpolis, la cantautora mallorquina va començar la part internacional de la seva gira "50 anys d'escenaris".

Al costat de Farantouri, coneguda com a "la veu" de Theodorakis, Bonet ha interpretat algunes de les peces del cançoner d'aquest mític i versàtil compositor hel·lè, al qual dilluns passat ja van rendir homenatge cors de tot Grècia en un concert a l'antic estadi olímpic d'Atenes, al qual va assistir la plana major política del país.

No era la primera vegada que Bonet i Farantouri interpretaven Theodorakis, qui a punt de complir els 92 anys encara alça la seva veu per expressar les seves opinions polítiques.

Totes dues ho havien fet ja fa més de tres lustres, en una gira conjunta titulada "La Grècia de Theodorakis" que les va portar a escenaris de Barcelona, Salamanca, Còrdova o Pamplona, en l'any 2001 i 2002.

El públic a l'Odéon d'Herodes Atticus les va acollir novament amb entusiasme en aquest recital titulat "Més enllà de les fronteres", inclòs en la programació del Festival Atenes Epidaure 2017.

La cantant ha explicat en sortir a l'escenari la felicitat que sentia de celebrar els seus 50 anys de trajectòria artística en un dels teatres més bonics del món.

En la discografia de la cantant mallorquina figura un homenatge a Thedorakis titulat "El·les, La Grècia de Theodorakis".

El concert a l'Odeón d'Herodes Atticus a Atenes d'aquest dijous és l'inici del periple internacional de la cantant que aquest any la portarà també a Tunísia, Roma i El Caire, entre d'altres capitals.