L'escriptor Jaume Cabré (Barcelona, 1947) serà distingit amb el 21è Premi Trajectòria de La Setmana del Llibre en Català, en una edició en què Paul Auster serà el convidat especial.

Sota el lema "Apassiona't", 144 segells editorials repartits en 163 expositors participaran a la 35a edició del certamen, que tindrà lloc del 8 al 17 de setembre a l'avinguda de la Catedral de Barcelona. S'hi presentaran més de 200 novetats editorials i hi tindran lloc 250 actes per a tots els públics.

Per primera vegada, entre la seixantena de mòduls n'hi haurà un d'autors catalans traduïts a altres llengües, entre aquestes, el castellà. També s'hi celebrarà la 6a edició del Making Catalan Literature Travel for International Publishers and Agents, de la mà de l'Institut Ramon Llull.

La Setmana és el gran escenari per a la presentació oficial de la programació literària en català en vistes a la tardor. Les editorials aprofiten l'esdeveniment per avançar les seves publicacions.

Concretament, l'escriptor nord-americà Paul Auster presentarà 4 3 2 1 (Edicions 62), Erri de Luca El més i el menys (Bromera), Jordi Coca L'emperador (Comanegra), Barcelona, viatge a la perifèria criminal - Antologia de diversos autors (Crims.cat); Albert Manent i Jaume Medina Carles Riba. Biografia i antologia de poemes (Edicions Cal·lígraf); Ramon Mas presentarà Afores (Edicions de 1984), l'edició a cura de Xavier Pla de Josafat de Prudenci Bertrana (Ela Geminada), i Jordi Puntí Això no és Amèrica.