L'Acadèmia de Cinema revelarà avui els tres films que podrien representar a Espanya en la propera edició dels Oscar, elecció a la qual opten des de petites pel·lícules d'autor, com Estiu 1993 o Selfie, a grans apostes de directors consagrats com Álex de la Iglesia o Pablo Berger. Serà la presidenta de l'Acadèmia Yvonne Blake, en presència de la notària Eva Sanz del Real, qui doni a conèixer avui a la seu madrilenya de l'Acadèmia les tres cintes, d'entre les quals, d'aquí a unes setmanes, sortirà la que representarà a Espanya a la 90a edició dels Oscar.

Entre les candidates s'hi troben Selfie, de Víctor García León, rodada amb prou feines amb 10.000 euros i molta imaginació, o el debut de la catalana Carla Simón amb l'autobiogràfica Estiu 1993, millor opera prima de la passada Berlinale. No fallen els bascos Álex de la Iglesia, amb El bar, estrenada la passada primavera, i Pablo Berger, que acaba d'estrenar a les sales la seva comèdia hipnòtica Abracadabra.

Altres títols candidats a formar part d'aquesta preselecció són Es por tu bien, de Carlos Therón; El guardián invisible, de Fernando González Molina; Incerta glòria, d'Agustí Villaronga o Zona hostil, d'Adolfo Martínez Pérez. Quedaran fora de la competició alguns altres títols destacats que s'estrenaran la tardor vinent.