El Festival de Torroella de Montgrí ha tancat la seva edició d'aquest any amb una ocupació del 98,5 per cent, després d'esgotar les entrades a cinc dels tretze concerts programats, segons informa l'organització. Un homenatge al pianista Joaquín Achúcarro va servir per concloure la cita, que ha reunit 13.216 espectadors, un increment de 1.984 respecte a 2016.

La directora del festival, Montse Faura, s'ha mostrat satisfeta amb aquestes xifres i ha destacat que, «a favor de l'augment de públic, ha jugat sens dubte una programació de qualitat». En una nota de premsa, Faura destaca també la recuperació econòmica, que ha permès «un increment de vendes que s'ha notat des que, a començaments de maig, es va presentar el cartell». Per a la directora, el festival compta amb «una línia artística consolidada que aposta per noms consagrats de la música clàssica com Grigory Sokolov, Jordi Savall o la Academy of St Martin in The Fields», però també per nous valors i programes innovadors.

Joaquín Achúcarro va inaugurar precisament aquesta 37 edició del Festival de Torroella de Montgrí, acompanyat per l'Orquestra Simfònica del Vallès, en un concert que va tenir lloc el passat 29 de juliol a l'Auditori Espai Ter. El festival, organitzat per Joventuts Musicals de Torroella, ha programat en aquesta edició un total de catorze concerts, més un de familiar, als quals s'hi van sumar una vintena més del Fringe, dedicat al talent emergent.

En aquesta edició, el festival empordanès s'ha adherit al programa Apropa cultura per «oferir entrades a preus reduïts als col·lectius en risc d'exclusió social».