Una escola de cine i arts escèniques ofereix a Girona títols d'universitats de Londres

Kim Planella i Judit Hierro dirigeixen el nou estudi Actor's, situat en uns baixos del cèntric edifici Fòrum del carrer Albereda · El centre té uns 25 alumnes inscrits per començar classes el proper 2 d'octubre, amb professors com Carlos Gramaje

13.09.2017 | 12:48
Kim Planella i Judit Hierro saluden davant la pantalla de croma d´un estudi de l´escola.

El proper 2 d'octubre arrencaran les classes al nou estudi superior de cinema i arts escèniques Actor's de Girona que, segons els seus impulsors i directors, Kim Planella i Judit Hierro, oferirà una titulació homologada per universitats de Londres, els noms de les quals de moment no han volgut fer públic.

L'escola i estudi Actor's té les instal·lacions a l'antiga seu de la galeria d'art Forum que Narcís Ferrer tenia al cèntric edifici Forum del carrer Albereda.

El local està en etapa de muntatge i de moment s'hi aprecia un estudi de gravació de cinema i espais reservats per a les classes d'interpretació, a més d'una sèrie de despatxos per a professors, un espai preparat per acollir la biblioteca i una sala que els promotors volen que sigui «un punt de trobada de les persones creatives que tenen projectes i necessiten suport i posar en comú la seva proposta», han explicat.

De moment l'Actor's arrenca amb uns 25 alumnes inscrits, 15 dels quals s'han apuntat al curs oficial que, de seguir el programa de 3+1 cursos (un per any), permetrà obtenir la titulació oficial.

La incripció al curs oficial costa uns 200 euros mensuals i entre el professorat hi haurà Carlos Gramaje, de Dagoll Dagom, que oferirà classes d'interpretació; Diana Blanch, que assumirà l'apartat més pròpiament tècnic cinematogràfic i de programes d'edició; Josep Maria Hierro, expert en història del cinema i del teatre, i els mateixos directors.

Expert en teatre musical, Planella, que va treballar del 1993 al 2000 com a director resident al West End, el barri teatral de Londres, oferirà classes d'interpretació i direcció. Per la seva part, Hierro ensenyarà rodatge des d'un punt de vista creatiu, a més de disseny de videojocs.

«Aquesta escola oferirà també classes de teatre, però està específicament enfocada al món del cinema», segons ha explicat Planella, que considera un valor afegit el fet que, a més a més de les classes, s'oferirà producció artística de teatre i de cinema. «Intentarem que Girona tingui un centre de producció professional», ha explicat el director.

Planella i Hierro consideren que de cap manera entren en competència amb l'ERAM, l'escola de realització audiovisual de la UdG, perquè aquesta té un caràcter més tècnic, mentre que ells centraran la formació en el camp actoral.

I diuen que tampoc trepitgen el terreny de l'escola de teatre El Galliner, ja que ells estaran estretament vinculats a processos de producció audiovisual.

Actor's és la nova branca docent de JK Produccions, l'empresa productora de Kim Planella que ha produït la sèrie de televisió Insomni, que s'estrenarà properament a TVGI i es veurà a la Xarxa de Televisions Locals.

També ha produït el videojoc Sefirot, que situa l'acció als carrers de la Girona antiga.

Descomptes

Els incrits a l'escola es beneficiaran de la targeta Actor's, que ofereix descomptes a molts establiments gironins.

Planella i Hierro no tenen subvencions ni han rebut capital de terceres persones, si bé acostumen a finançar les seves produccions amb campanyes de micromecenatge.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cultura

El festival Temporada Alta acosta el món de la cultura a les escoles i els instituts

El projecte «A Tempo, Arts i Formació» té el suport de ConArte Internacional i la el Banc Sabadell

La commovedora mirada a l´Índia de García Rodero arriba al CaixaForum Girona

La commovedora mirada a l´Índia de García Rodero arriba al CaixaForum Girona

La premiada fotògrafa mostra una imatge de dignitat de persones en pobresa extrema

RCR protagonitzarà el Pavelló català a la Biennal d´Arquitectura de Venècia

RCR protagonitzarà el Pavelló català a la Biennal d´Arquitectura de Venècia

El director de l'Institut Ramon Llull constata que és amb la cultura i la llengua que Catalunya va...

RCR protagonitzarà el pavelló català a la Biennal d´Arquitectura de Venècia

El director de l'Institut Ramon Llull, Manel Forcano, constata que és amb la cultura i la llengua...

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema