El llargmetratge Vitòria, 3 de març portarà a la gran pantalla els fets esdevinguts en aquesta data de 1976, quan una càrrega policial contra obrers reunits en assemblea a l'església de Zaramaga va acabar amb cinc morts i centenars de ferits.

Vitòria, 3 de març, idea original del periodista Oskar Bañuelos, està dirigida per Víctor Cabaco i protagonitzada per Amaia Aberasturi, Ruth Díaz, José Manuel Calma i Robero Berzal, entre altres.

El llargmetratge narrarà el que va passar aquell 3 de març a través de la història de Begoña, una jove enamorada d'un revolucionari treballador en vaga i que a poc a poc va «prenent consciència social» davant el moment polític.

Aquesta relació amorosa l'enfronta al pare, un periodista d'una ràdio local, que «fa costat a la patronal a canvi d'un millor treball», encara que després descobreix «l'error que està cometent».

La trama es completa amb la mare de Begoña, que «no acaba d'estar satisfeta del seu matrimoni», li el seu esperit es «remou» quan apareix Eduardo, un «empresari pragmàtic».

Les històries dels personatges conflueixen amb els fets del 3 de març de 1976, que marcaran per sempre als protagonistes.

El llargmetratge, el rodatge del qual començarà el 9 d'octubre i es perllongarà entre cinc i sis setmanes, està produït per Sonora Estudis i Gariza Films i tindrà una durada de 90 minuts, segons han informat els promotors en una nota.

Els promotors de la pel·lícula, que es rodarà íntegrament a Vitòria, han defensat que es tracta d'un projecte «seriós».