«El Crist Jacent» de Fita surt de la Catedral i queda instal·lat a la Casa de Cultura

Demà dimecres s'inaugurarà l'exposició «El buit sobre el ple» amb una conferència de l'abat de Montserrat a Girona. Ignasi Esteve ha titulat «Geometrització sobre la ruptura» una segona mostra de l'Any Fita també a la Casa de Cultura

16.11.2017 | 01:51
«El Crist Jacent» de Fita surt de la Catedral i queda instal·lat a la Casa de Cultura

El trasllat de la commovedora escultura El Crist Jacent, obra de Domènec Fita, des de la Catedral de Girona fins la Casa de Cultura, es va dur a terme dilluns a la tarda.

La peça, considerada l'escultura del segle XX més notòria de la Catedral de Girona, ha dormit fora del temple, on va quedar instal·lada l'any 1959, per integrar-se a l'exposició El buit sobre el ple, una de les programades dins l'Any Fita, en el 90è aniversari de l'artista. El trasllat han requerit de l'ús d'una grua i d'un servei especial de transport per amortir les vibracions i evitar danys a una pesant escultura elaborada en alabastre fa més de mig segle. L'escultura ja va sortir de la Catedral l'any 1994 per formar part d'una exposició al Palau Robert de Barcelona.

L'exposició El buit sobre el ple de la Casa de Cultura de Girona és una mostra retrospectiva que explicarà l'obra de Domènec Fita (Girona, 1927) de manera transversal i permetrà al públic copsar la manera de fer l'artista i l'ús de materials, així com la diversitat de temes tractats i els recursos i tècniques que ha anat abraçant al llarg d'una dilatada carrera.

La Fundació Fita, comissària de l'exposició a través de Kim Bover, presentarà aquest dimecres l'exposició i també una segona mostra titulada Geometrització per la ruptura, organitzada pel pintor Ignasi Esteve (Girona, 1963) que té com a voluntat explicar el sistema de treball de Fita.

La inauguració s'iniciarà a l'Auditori Josep Irla de la seu de la Generalitat a Girona amb la conferència L'art contemporani en la litúrgia després del Concili Vaticà II, a càrrec de Josep Maria Soler, Abat de Montserrat (15 de novembre a les 7 del vespre). Seguidament, a les 8 del vespre, s'inauguraran les dues exposicions a la Casa de Cultura.

Les dues mostres es podran visitar del 15 de novembre al 13 de gener. Geometrització sobre la ruptura es podrà visitar a la sala d'exposicions del segon pis de la Casa de Cultura.

Paral·lelament, s'ha organitzat una sèrie d'activitats familiars i escolars per aprofundir en l'univers creat per Fita i conèixer el seu procés de treball a través de les seves llibretes d'artista. L'activitat es podrà fer lliurement coincidint amb l'horari d'obertura de l'exposició El buit sobre el ple, que oferirà visites i tallers.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cultura

Quim Salvi.
«Eliminarè la docència sense cost i impulsaré de nou la descentralització»

«Eliminarè la docència sense cost i impulsaré de nou la descentralització»

Quim Salvi creu que la Universitat s'ha de poder adaptar a les exigències d'una societat canviant....

Quim Salvi demana "el canvi" i Sergi Bonet "més UdG"

Els dos candidats a rector de la UdG revelen el contingut dels seus respectius programes el primer...

Restaurants estrelles Michelin 2018

Restaurants estrelles Michelin 2018

El nou director del Museu de l´Empordà vol fer l´equipament més «participatiu»

El nou director del Museu de l´Empordà vol fer l´equipament més «participatiu»

Eduard Bech també planteja crear un "laboratori tecnològic" i impulsar una "estratègia digital"...

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema