El Festival Neu de Girona prepara la seva edició de 2018, que tindrà lloc entre el 19 i el 21 de gener, amb un cartell en el qual destaca la cantautora Núria Graham, una de les veus de pes del panorama musical català actual.

Aquesta cita, que presumeix d'estar mancada d'artistes internacionals i apostar pel talent nacional, arriba a la seva quarta edició amb una ampliació a tres dies.

A més de Nuria Graham, la programació de 2018 la completen Mazoni, Miau Miau, Mourn, Holy Bouncer, Marta Pérez, Lu Rois, Caballo Ganador (DJ Set) i Miguel Noguera.

La sala Yeah! Indie Club, La Mirona de Salt i El Teatre la Planeta acolliran aquesta quarta edició del Festival Neu que, a més de música, incorpora altres disciplines com l'Ultrashow que oferirà Miguel Noguera en l'àmbit de les arts escèniques.

Els organitzadors han explicat que volem mantenir l'esperit de «nit berlinesa» i que la música continuï essent el pal de paller de totes les arts que completaran la programació.

El tret de sortida es produirà el divendres 19 a la sala Yeah! amb un concert aperitiu.

El dissabte 20 tornarà la «gran nit del Neu!» amb La Mirona com a espai a reconvertir en un escenari d'estiu en ple hivern. A més de les actuacions de Núria Graham, Mazoni i el retorn de Miau Miau, hi haurà participació d'il·lustradors, fira de vinils, caravanes de menjar, mercat d'artistes i «alguna sorpresa».

Finalment, el diumenge es presentarà l'Ultrashow a La Planeta de Girona, un espectacle «únic i inclassificable» que es basa en una conferència i una sucessió d'idees de l'absurd a càrrec de Miguel Noguera.

L'organització remarca el fet que molts dels artistes són joveníssims (no arriben als 25 anys), en contrast amb Mazoni, que fa el paper de figura consolidada.

Els preus de les entrades oscil·len entre els 5 i els 18 euros, segons la sala i l'espectacle. La marca Neu es vol associar a la cultura alternativa gironina.