L'expresident de la Generalitat José Montilla, el diputat d'ERC al Congrés Gabriel Rufián; el tinent d'alcalde d'Economia de l'Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello; l'exlíder de Podem Albano Dante Fachín i l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlón, prenen part en una campanya de Plataforma per la Llengua per promoure l'ús del català i destacar el seu paper de cohesió social entre els ciutadans de Catalunya.

La campanya es titularà 'El català, llengua comuna', que compta amb la participació de personalitats destacades de la societat que no van tenir el català com a primera llengua però que l'han adoptat, el comparteixen i n'impulsen l'ús.

Els testimonis no només inclouen noms de la política sinó també de la cultura i els mitjans de comunicació que reivindiquen el català, independentment del lloc de naixença, les opcions polítiques, la religió, l´edat o la classe social.

Segons l'ONG, l'ús de la llengua catalana ha permès a moltíssimes persones arribades d'arreu viure amb normalitat el dia a dia i sosté que aquest consens s'ha de preservar i protegir en un moment que les dades apunten que la seva evolució es podria estroncar.

A més, considera que malgrat que l'Enquesta d'usos lingüístics de la Generalitat conclou que més del 80% te competències en el català, encara hi ha molts àmbits de la societat en què podria créixer, com a l'Àrea Metropolitana de Barcelona, on només el 35% de la població l'utilitza.