Girona ha programat una trentena de propostes a l'entorn de la creació artística que s'agruparan sota el concepte de Temps d'Art.

De l'1 al 24 de juny s'hi concentraran activitats ja consolidades per tal de crear un «paraigua de diverses propostes culturals de la ciutat», segons va dir ahir en roda de premsa el regidor de Cultura, Carles Ribas.

El fil conductor d'aquesta iniciativa serà l'art contemporani. Per aquest motiu, Ribas detalla que volen ser un «referent en l'art visualitzat i de carrer».

Un total de 140 artistes participaran durant 24 dies en propostes com l'Inund'Art, Urban Sketchers, La Volta, els premis Lluïment dedicat al grafit o a la distinció Pinzell Cuixart, dedicada a la pintura, entre d'altres.

Els objectius del projecte són potenciar la creació artística, apropar l'art a la ciutadania per redescobrir espais ja existents de Girona i establir un diàleg amb l'espai públic.

En total, han programat una trentena de propostes, algunes de les quals coincideixen amb esdeveniments ja existents i vinculats a la creació artística com el Festival Inund'Art, la mostra creativa d'estiu La Volta, el premi de grafit Lluïment, el Premi de Pintura Pinzell Cuixart, Urban Sketchers o la Trobada Internacional d'Art a la Natura Art Gavarres-Girona.

A més, n'hi haurà d'altres com una actuació lumínica al llarg de tot el mes al parc Central i s'instal·larà un cub per escriure idees al voltant de què fer abans de morir davant l'Estació Espai Jove.

Per Ribas, aquesta és una manera de reordenar diverses propostes culturals de la cuitat, salvaguardant la identitat de cadascuna d'elles.