El Centre Associat UNED Girona-Salt acull, fins al 25 de maig, l’exposicióHÈGIRA. Una mirada des del front de guerra fins a la fortalesa Europa, del fotoperiodista figuerenc Joakim M. Vila.

La mostra és un recull d’imatges fruit del viatge del fotògraf entre juny i desembre de 2016 retratant el movimentmigratori de milers de refugiats. Aquesta recerca el va portar a immortalitzar el trajecte de persones a través de l'Irak, Kurdistan, Líban, Lesbos (amb l’organització Proactiva Open Arms), Grècia, Serbia-Hungria, Alemanya, França, Ceuta i Melilla.

A través d'un centenar de retrats i escenes quotidianes, dins dels camps de refugiats i a les fronteres, Vila capta amb la màxima intensitat, en blanc i negre, els desigs i els temors de persones refugiades i migrants que fugen dels conflictes bèl·lics i de la pobresa i cerquen una vida millor a Europa.

L’exposició HÈGIRA.Una mirada des del front de guerra fins a la fortalesa Europa” va poder ser visitada per primera vegada a la Sala d’exposicions de la Casa Empordà de Figueres. Posteriorment va ser exposada al Centre Cívic Barri Vell - Mercadal de Girona. La seu de la UNED Girona a Salt l’acollirà fins al 25 de maig.

Joakim M. Vila (Figueres, 1974) és fotoperiodista, llicenciat en Antropologia i en Treball Social, postgraduat en Desenvolupament i cooperació internacional i ha dedicat els últims anys a documentar els conflictes humanitaris i ambientals arreu del món. Anteriorment va presentar a Figueres un documental centrat en els indígenes de l’Amazònia.