Un total de 660 ajuntaments de tot Espanya van rebre requeriments del Govern per incomplir els seus plans d'ajust a l'exercici 2016, l'últim liquidat a falta del tancament de l'any passat. Segons una resposta escrita del Govern al diputat socialista Miguel Ángel Heredia, es van enviar requeriments per aquest incompliment a 82 entitats locals catalanes, essent la demarcació gironina en la qual menys ajuntaments van incomplir, 18, seguida de Barcelona i Tarragona, amb 20, i Lleida, amb 24.

Pel que fa a la xifra total, 201 entitats locals andaluses, gairebé un 26 % del total de les que existeixen a la comunitat autònoma, van rebre requeriments, mentre que a la Comunitat Valenciana van ser 88 i a Catalunya van ser 82. No obstant això, si es té en compte només el percentatge, són Múrcia, Andalusia, Madrid i Canàries les que compten amb una més gran proporció de municipis incomplidors.

Per províncies, destaca principalment l'incompliment a València, amb 56 d'aquestes entitats que han estat apercebudes per carta; Madrid, amb 44, o Sevilla, amb 33. Per contra, el menor nombre d'ajuntaments incomplidors són, en general, els d'autonomies uniprovincials com La Rioja, amb 3; o Astúries, amb 5. Només les províncies de Burgos i Palència tenen xifres més reduïdes, de només un en cada cas.