La candidatura de consens encapçalada per Bartomeu Compte ha obtingut el 76% del vots en el congrés que CCOO de Girona va tancar ahir a Lloret de Mar. Compte ha obtingut 143 vots a favor i 44 en blanc. Pel nou secretari general, algunes de les prioritats del sindicat són treballar per la integració dins el sindicat, convertir-lo de nou en la primera força a Girona i lluitar pels drets dels treballadors en temps de crisi. Els integrants de del sector crític que van intentar presentar una candidatura -rebutjada per defecte de forma- van abandonar el congrés com a acte de protesta.

Després de dos dies de congrés, els delegats de CCOO van donar el suport majoritari al candidat a secretari general. Compte substitueix a Aureli Àlvarez en el càrrec, que se'n va a treballar pel sindicat a Barcelona. Durant el seu discurs, Compte va remarcar que cal unió per poder defensar bé els drets dels treballadors i va animar a tots els sindicalistes a "posar-se a treballar".

Compte va afirmar que en el context de crisi que es viu l'economia espanyola obliga els poder públics a intervenir per garantir l'estabilitat d'empreses que "socialment i econòmicament" són sostenibles. Compte va posar l'exemple de l'acord aconseguit amb Comforsa després de la intervenció de la Generalitat.

El nou secretari general també va apostar per l'equilibri en les negociacions. "Si actuem massa de pressa quan una empresa anuncia un tancament ens surten bolets radicals", va afirmar Compte que va dir que cal "raonar i ser seriosos" en totes les negociacions.

Comissió Executiva

En el congrés també es va votar la nova comissió executiva, que va obtenir 153 vots a favor, 32 en blanc i dos nuls. En les primeres posicions hi ha Bartomeu Compte, Belen Lopez, Jordi Lloveras, Olga Avellaneda, Jordi Presas, Carme Bosch, Antonio Rodríguez, Montse Pluvinet, Pedro Ortega i Rosa Vilamitjana.