El Govern estudia incloure en la futura Llei d'economia sostenible un nou impost sobre algunes modalitats de transport, per fomentar l'avenç cap a una economia més respectuosa amb el medi ambient, va indicar ahir la vicepresidenta segona i titular d'Economia i Hisenda, Elena Salgado.

Encara que la Llei d'economia sostenible "no està pensada per imposar nous impostos, sinó per establir incentius cap a una producció més sostenible en termes mediambientals", va recalcar Salgado, algun d'aquests incentius "podria ser un incentiu negatiu sobre mitjans de transport".

El citat text, que el Consell de Ministres preveu aprovar el pròxim 16 d'octubre, dedicarà una atenció especial al transport i l'eficiència energètica, segons va explicar la vicepresidenta en una roda de premsa al final d'una reunió amb els seus col·legues de la UE.

Preguntada per la possibilitat d'introduir, en aquest context, alguna taxa per gravar les emissions de CO2 -com planeja fer França-, Salgado va assenyalar que hi ha mecanismes alternatius a la creació de noves figures tributàries, com les primes a la producció d'energia amb fonts renovables, tot i que va advertir que aquestes també repercuteixen en el preu final que paguen els usuaris.

"Hem d'examinar aquest tema específic amb molt de compte, sobretot en el que es refereix a l'electricitat", va concloure la ministra.

En l'àmbit europeu, va recordar que la Comissió Europea està en aquest moment preparant una revisió de la directiva sobre la fiscalitat de l'energia, "un bon moment" al seu judici, per parlar de la viabilitat de la nova taxa sobre el CO2, que afectaria als sectors no inclosos en el comerç d'emissions.

Va subratllar que aquest tipus de mesures s'hauria d'abordar de manera harmonitzada, per no perjudicar el mercat interior en introduir-ho en uns països sí i altres no.