La Sindicatura de Comptes ha revelat operacions que suposarien un tracte de favor a la multinacional de la informàtica alemanya T-Systems en comparació amb l'atorgat a altres empreses del sector, segons les auditories fetes al Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI). Segons que denuncia la Sindicatura en el seu informe corresponent a l'any 2006, durant 2003, l'últim any de CiU al govern de la Generalitat, el CTTI va fer encàrrecs a T-Systems per valor de 79,24 milions d'euros, que no podia atorgar en el marc legal amb els quals els va justificar.

Entre ells hi ha contractes per impulsar el projecte d'Administració Oberta de Catalunya (AOC) per valor de 37,4 milions d'euros el 2002 i 35,3 milions el 2003 "que superaven els límits conjunts per al grup 3", per això la Sindicatura adverteix en el seu informe que "haurien d'haver-se licitat aquests contractes seguint els procediments establerts en la normativa que li eren aplicables", cosa que hauria permès concursar a altres empreses del sector.

El CTTI va comprar 21.607 llicències de programes SAP per a empreses el 2003 per valor de 22,6 milions d'euros, una adquisició que precisava una licitació separada que no es va dur a terme i que, a més, la majoria de les esmentades llicències finalment no van ser utilitzades, i per tant van suposar una despesa inútil. Tant va ser així que l'any següent el CTTI va revendre 9.000 de les esmentades llicències a T-Systems per intentar recuperar una part dels fons públics.

No obstant això, la Sindicatura denuncia que a 31 de desembre de 2006, encara quedaven sense utilitzar un 86% de les llicències adquirides en el seu conjunt.

Vinculació amb la Generalitat

T-Sytems és filial de la multinacional alemanya Deutsche Telekom i ha estat un dels principals proveïdors de serveis informàtics de la Generalitat, tant que durant molts anys més del 50% del negoci del grup a Espanya depenia dels contractes de la Generalitat.

La resta d'incidències comptables són menors i la Sindicatura sigui assenyala que en termes generals el CTTI té uns comptes anuals al tancament de 2006 que "presenten la imatge fidel del patrimoni i de la situació financera" d'aquest ens que va tancar aquell any amb pèrdues de 2,46 milions.