AB-Biòtics cotitza des d'aquest migdia al Mercat Alternatiu Borsari (MAB). Un dels dos consellers delegats d'aquesta empresa biotecnològica, Miquel Àngel Bonachera, ha considerat 'd'interès de mercat' les companyies que treballen en investigació sanitària. Per aquest motiu, en l'obertura d'honor del valor a la Borsa de Barcelona, Bonachera ha fet una crida a les institucions públiques perquè s'impliquin en mercats farmacològics nous. D'aquesta manera, ha dit que 'es generarà un mercat de base' que facilitarà l'expansió i la internacionalització del sector. AB-Biòtics es planteja com a objectiu que el seu producte estrella, el Neurofarmagen, entri a la sanitat pública de cara l'any vinent.

Si finalment la medicina pública introdueix el Neurofarmagen (un xip que permet seleccionar amb precisió els tractaments en funció de perfil genètic d'una persona afectada per una malaltia neuropsiquiàtrica), ha assegurat Bonachera, la facturació d'AB-Biòtics seria d´entre tres i quatre milions d'euros al mercat català, una xifra que augmentaria fins als més de 15 milions al mercat estatal.

Ara per ara, però, el seu mercat principal és la clínica privada. Els responsables de l'empresa calculen que a l'Estat hi ha 4,5 milions d'afectats per aquestes malalties, de manera que, si un de cada cent d´aquests ciutadans és pacient d'un centre privat, es necessiten 45.000 unitats, que costen 1.500 euros cadascuna. Segons el conseller delegat, l'entrada al sector públic suposaria un augment del volum de vendes dels fàrmacs que, juntament amb un abaratiment a llarg termini dels costos d'investigació, permetria abaixar el preu de la unitat. El fet de ser una empresa local i el 'fort' arrelament que ha tingut al sector privat generarà 'una pressió' perquè el medicament pugui ser als centres públics, segons Bonachera, el 2011.

AB-Biòtics atrau els inversors perquè 'combina productes que ara ja es comercialitzen amb productes d´alta expectativa', com ara medicaments per al càncer de pulmó, ha afegit. Per aquest motiu, el conseller delegat ha explicat que, si es compleix el pla de negoci d'AB-Biòtics, la valoració borsària podria augmentar fins a valors que ´permetrien pensar en el mercat continu, però també en altres mercats secundaris i alternatius´, com el Nasdaq o l´AIM.

AB-Biòtics té la seu central al Part Tecnològic del Vallès i centres a les Universitats de Girona i Universitat Autònoma de Barcelona.