El Saló Internacional del Caravàning va obrir ahir les seves portes després d'un any d'absència. La cita arriba amb bones notícies per al sector, que aquest estiu ha donat símptomes de recuperació. Els organitzadors esperen que la coincidència amb el pont del Pilar faci que sigui un èxit de públic. Les previsions apunten que, entre aquest dissabte i el proper dia 17, acudeixin al saló unes 55.000 persones.

En l'acte d'inauguració, el conseller d'Innovació Universitats i Empresa, Josep Huguet, va destacar la revifada en les exportacions i el salt de qualitat que ha portat a terme el sector del càmping a Catalunya.

Les exportacions de caravanes i autocaravanes fabricades a Catalunya han començat a recuperar-se, segons ha afirmat Huguet. A més, les dades de pernoctacions i ocupació dels campings durant la passada temporada d'estiu són superiors a les de l'any passat. A l'agost, Catalunya va registrar 4,6 milions de pernoctacions a aquest tipus d'establiments, un 0,7% més que el mateix mes de 2009.

La referència del sector

El Saló Internacional del Caravanning és, segons els seus organitzadors, la cita de referència del sector a l'Estat espanyol i el Sud d'Europa. L'edició d'enguany, la vint-i-novena, arriba després d'un any d'absència, en què es va optar per fer un saló dedicat a les oportunitats. A partir d'ara, la cita serà biennal.

En els 33.000 metres quadrats d'exposició, s'hi exhibeixen prop d'un centenar d'expositors que ofereixen, en conjunt, productes d'unes 200 marques. Al saló s'hi poden trobar des de campings o proveïdors d'aquests establiments, fins a expositors de caravanes, autocaravanes, 'mobil-homes' o remolcs.

En l'aspecte professional, s'hi celebrarà la catorzena edició de la Trobada d'Empresaris de Camping i Caravanning.