Seat formalitzarà dimecres que ve el conveni amb la Generalitat per a la contractació de 700 nous treballadors per produir el nou Q3 d'Audi a la fàbrica de Martorell (Barcelona).

Segons han avançat fonts del comitè, el conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, acudirà a l'acte protocol·lari per subscriure l'acord amb la direcció de la filial espanyola de VW, ja que els candidats a ocupar aquests llocs hauran de sotmetre's al procés de selecció del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC).

Aquests candidats hauran de seguir un itinerari de formació teòrica i pràctica a Seat de gairebé 150 hores i, segons les previsions que maneja la companyia, hauran d'incorporar-se a les línies de producció al maig.

La fabricació del Q3 arrencarà amb un torn a la línia 3 de Martorell, en què ara es produeix l'Exeo, de manera que treballarà en dos torns fins a l'octubre, i es prepara la incorporació d'un tercer torn de nit al setembre.

La inversió per produir l'Audi Q3 superarà els 300 milions d'euros i la capacitat de producció d'aquest model se situarà entorn de les 100.000 unitats anuals.

Els recursos invertits s'han destinat a la implantació d'un nou sistema de fabricació de carrosseria completament nou per al Q3, i a més s'han habilitat noves instal·lacions en la línia de producció, concebudes expressament per al model d'Audi.

En roda de premsa des d'Alemanya dijous passat, el màxim responsable del consorci de Wolfsburg, Martin Winterkorn, va afirmar que Seat va aconseguir tornar a ser líder de vendes a Espanya després de 31 anys, i ha assenyalat que té un futur prometedor, gràcies, precisament, al començament de la producció de l'Audi Q3 a Martorell a partir de mitjans d'aquest any.

"Estem convençuts que Seat està duent a terme un bon progrés i que tornarà a contribuir a l'èxit financer del grup Volkswagen en el futur", ha remarcat.