Els ingressos per primes declarades de totes les entitats que ofereixen assegurances mèdiques a Catalunya han augmentat fins a 1.303 milions d'euros el 2010. Aquesta xifra representa un 3,08% més que l'any anterior i la consolidació d'un sector en creixement continuat durant els últims anys, malgrat la crisi econòmica.

Segons dades de la Memòria del 2010 de les asseguradores sanitàries, elaborada per la Conselleria de Salut de la Generalitat, durant l'any passat el nombre de persones amb algun tipus d'assegurança mèdica també va augmentar en 17.000 respecte al 2009.

Des de 2004, i prenent com a referència l'informe que es fa anualment, les assegurances sanitàries han augmentat la cobertura en unes 250.000 persones i el negoci ha crescut un 30%; el que representa uns 396 milions d'euros i suposa que un de cada quatre catalans tenen cobertura sanitària.

L'alt nombre de ciutadans catalans amb assegurança mèdica privada en comparació amb el conjunt de l'Estat espanyol permet que, amb una despesa sanitària pública situada per sota dels 1.300 euros per persona i any, s'aconsegueixin resultats finals similars als de comunitats autònomes que en destinen més de 1.500, com és el cas d'Astúries, Navarra, Extremadura i el País Basc.