El president de Foment del Treball va agurar ahir que aquesta serà la millor temporada turística per a Girona "dels darrers vint anys". El president de la patronal va destacar que el territori està "molt ben posicionat" respecte altres destinacions perquè s'han fet els deures i tant les platges com els allotjaments "s'han posat al dia". Per a Joaquim Gay de Montellà, la reducció de vols de Ryanair no impedirà tancar l'any turístic amb xifres excepcionals, perquè molts dels visitants arriben per carretera.

Per a Gay de Montellà, el ritme de reserves tant a la costa com a la muntanya gironines fa preveure que aquest 2011 serà "el millor any turístic a la demarcació dels darrers vint". El president de Foment del Treball, que té interessos empresarials en el sector turístic gironí, ha assegurat que, a l'hora d'atraure turistes, els principals atractius es troben en "el canvi que han fet les platges" i les inversions del sector "per posar-se al dia".

Tot això ha permès que, malgrat el context de crisi econòmica, les perspectives siguin immillorables. "Girona ho mereix i ho necessita", va assegurar Gay de Montellà. I ha afegit: "Ara cal recollir els fruits de tot el que s'ha fet en els darrers anys".

Per al president de Foment del Treball, la reducció de vols de Ryanair a Vilobí d'Onyar no serà un escull per a la temporada turística. "No hi influirà especialment", va indicar. En aquest sentit, Joaquim Gay de Montellà va recordar que "més del 85%" dels turistes arriben a les comarques gironines per carretera, ja que els mercats de proximitat -el francès i l'estatal- són els qui atrauen més turistes.

"La resta arriben aquí en vaixell, avió o tren, però la gran majoria ho fan per l'eix viari", va explicar. A més d'admetre que Ryanair no farà baixar les previsions turístiques, Gay de Montellà també va reflexionar sobre la situació actual de l'aeroport de Girona. Per al president, l'equipament de Vilobí "està molt consolidat".

Reunió a Girona

La patronal Foment del Treball va portar ahir, per primer cop a la història, el seu Comitè Executiu fora de la seu de Barcelona. La reunió d'aquest òrgan de govern, que es troba quinzenalment, s'ha fet a la seu de la FOEG. Malgrat el context de crisi, el president de Foment del Treball va dir que l'economia gironina es veu "forta", ja que "fa un esforç especial amb l'exportació, que ha tingut un creixement del 24 per cent en comparació amb ?l'any passat".