El 30 % dels directius de les empreses espanyoles justificaria el pagament d'un suborn si això contribuís al creixement de l'empresa, segons un estudi difós per la consultora Ernst & Young.

Aquest resultat està per damunt de la mitjana de la Unió Europea, ja que el 19 % dels directius europeus considera que els membres de la direcció estarien a favor d'agafar "dreceres" per aconseguir un negoci, com regals personals o pagaments en metàl·lic, entre d'altres. De fet, el 90 % dels mateixos directius desconfia de l'ètica de la Direcció de les empreses en la presa de decisions, ja que considera que "utilitzaria el camí més curt" per aconseguir els objectius fixats.

Aquesta taxa és 40 punts superior a la mitjana europea, segons l'estudi "European fraud survey 2011", que recull la percepció sobre el frau, el suborn i la corrupció en el món empresarial.

Respecte als treballadors espanyols, el 82% desconfia de l'ètica dels seus directius, 20 punts per sobre de la mitjana europea, segons les dades d'aquest estudi realitzat a 2.365 empleats, càrrecs intermedis i directius de 25 països.