La Fageda preveu triplicar les vendes de la seva fàbrica de gelats, ubicada a Badalona, aquest any, fet que suposa arribar a una facturació de 700.000 euros respecte dels 250.000 amb els quals va tancar la campanya d'estiu del 2010, segons ha informat en un comunicat.

Aquest increment del volum de negoci serà possible gràcies a un acord de distribució amb Bonpreu, Caprabo, Condis, Eroski i Sorli Discau, entre d'altres cadenes, fet que permetrà també triplicar els punts de venda a Catalunya, únic mercat on opera La Fageda.

Els gelats inicien aquesta temporada d'estiu la comercialització d'aquest producte en l'hostaleria amb un format de 2,5 litres, que es distribuirà a través de la casa Dispuig.

Els resultats de la planta de Badalona el 2010, per a la qual es van invertir 300.000 euros, han permès mantenir els vuit llocs de treball ocupats per persones amb discapacitat, així com els llocs de treball dels altres tres professionals.

La totalitat dels treballadors s'han convertit en socis i, per tant, en copropietaris de la cooperativa La Fageda, que té la seu a Santa Pau.

La cooperativa garrotxina va tancar amb un augment de la facturació del 10% respecte a l'exercici anterior, fins a 10,7 milions d'euros. La secció de iogurts i postres, que representa un 85 per cent de la facturació va créixer un 6,4 per cent. La resta de la facturació es deu principalment a jardineria (+6 per cent) i al taller d'objectes de regal (+54 per cent).

La pujada més important, però, va venir de la secció de gelats a la fàbrica de Badalona, que ha aconseguit vendre els 30.000 quilos de gelats previstos.

La xifra d'inversions de la cooperativa al 2010 va arribar als 816.000 euros, dels quals prop de 60.000 en medi ambient.