L'exministre d'Indústria Joan Majó va rebre ahir el premi Manel Xifra Boada a la Transmissió del Coneixement Científico-Tècnic. Lliurats pel Col·legi d'Enginyers Tècnics Industrials de Girona i Comexi Group, els guardons també van reconèixer el fundador de l'empresa gironina Aetech, Joan Vidal, amb el Premi a la Millor Trajectòria Professional. Així mateix, Esther Valiente, Carlos López i David Moreno van rebre els premis Manel Xifra Boada de Reconeixement als Premis Projecte Final de Carrera del Patronat de l'Escola Politècnica Superior de la UdG

Els guardons, que arriben a la seva sisena edició, es van entregar a l'Auditori Palau de Congressos en el marc de l'Engidiada, la festa anual dels enginyers tècnics industrials gironins.

Origen dels guardons

Des de la primera entrega, aquests premis reconeixen la tasca de cinc persones que segons el criteri de CETIG i Comexi Group han contribuït a la difusió, consolidació i distinció de la professió d'enginyer tècnic industrial.

Els primers premis es van donar a conèixer fa set anys, poc després del traspàs de l'enginyer que els dóna nom: Manel Xifra i Boada. Aquest va contribuir a impulsar els guardons, però va morir poc abans de la seva presentació. Per aquest motius i abans d'obrir la convocatòria, se li va atorgar el primer guardó a títol pòstum. Des de llavors, els guardons recullen la filosofia que Xifra representava, tant des de l'òptica empresarial com familiar.