Ulugh, una iniciativa de l'empresa Moggyl Open Solutions, amb seu a Agullana, ha estat l'elegida per a realitzar la part tecnològica i la producció dels continguts digitals del projecte "Descobrint els secrets de les Vies Verdes", que acaba de guanyar el primer premi en la categoria "Iniciatives Exemplars" de la cinquenda edició dels premis de l'Associació Europea de Vies Verdes.

El fet que les Vies Verdes de Girona l'hagin enfocat com un recurs per descobrir la cultura i el valor natural de la regió, utilitzant també les noves tecnologies per apropar el territori als usuaris de les Vies Verdes ha estat determinant en la decisió del jurat internacional.

El projecte, que s'ha desenvolupat els darrers quatre anys, té com a objectiu convertir les Vies Verdes de Girona en un eix d'interpretació del territori incorporant, alhora, 25 rutes complementàries documentades al llarg del traçat principal entre Ripoll i Sant Feliu de Guíxols.

Ulugh es va fer càrrec de la darrera fase del projecte, creant les rutes digitalitzades per a la seva reproducció en smartphones, realitzant tant la producció dels continguts multimèdia, el treball de camp, com el desenvolupament de les aplicacions per als dispositius mòbils que es posaran a disposició dels usuaris de les Vies Verdes en els diferents centres d'interpretació, com de les aplicacions per a smartphones amb sistema operatiu Android i BlackBerry.

El projecte abasta un total de 350 quilòmetres de rutes digitalitzades amb 191 punts d'interès geolocalitzats que contenen informació en format multimèdia en 4 llengües (català, castellà, anglès i francès).

L'aplicació desenvolupada per Ulugh projecta la cartografia i els recorreguts sobre la pantalla del dispositiu, posiciona i guia l'usuari per les rutes mitjançant GPS, avisa l'usuari quan es troba a prop d'un punt d'interès i reprodueix els continguts multimèdia relacionats amb el punt d'interès en concret.