El preu mitjà de l'habitatge nou ha caigut un 4,1% al 2011, segons dades de la Societat de Taxació. A les demarcacions de Tarragona i Lleida es van registrar les majors caigudes, amb un 6,1% i un 5,7% respectivament. A les comarques de Barcelona, la diferència va ser del 3,9%, i a Girona és on menys va baixar, amb un 3,5%. Per altra banda, Barcelona és la ciutat d'Espanya on més car resulta adquirir un habitatge nou: 3.671 euros per metre quadrat. La segona demarcació amb el metre quadrat construït més car és Girona (2.332 €/m2), seguida de Tarragona (2.070 €/m2) i Lleida, la més barata (1.547 €/m2). El preu de l'habitatge a Catalunya és similar a la mitjana estatal del 4%.

La localitat on s'ha registrat una major caiguda en els preus de l'habitatge lliure és Olot (-9,1%), seguida de Cubelles (-7,7%). Per altra banda, les poblacions de més de 25.000 habitants on menys s'ha reduit el preu de l'habitatge són Sant Joan Despí (-0,3%) i Sant Andrià del Besòs (-1,3%). Sense comptar amb Barcelona, els habiatges amb el metre quadrat més car de mitjana es troben a Esplugues de Llobregat amb 3.061 €/m2 i a Sant Cugat del Vallès amb 2.823 €/m2 construit.

L'estudi preveu que al 2012 l'oferta d'immobles residencials continuï sent important, tot i la reducció en el volum d'habitatges iniciats. Així mateix, la comercialització de l'stock ja contruit serà lent degut a la situació econòmica. La reducció d'aquest stock serà, segons l'informe, més dinàmica en les zones cèntriques de les ciutats per la manca d'habitatges nous ja construits i sòl edificable.

En quant a la demanda, s'espera que es mantingui la situació de debilitat dels últims anys i que continui la tendència de decreixement dels preus fins que s'absorbeixi l'excedent d'oferta existent. El 2011 és el quart any consecutiu de disiminució del preu de la vivenda.