El president de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), Julio Segura,va reconèixer ahir l'existència de "problemes puntuals" en la comercialització de la participacions preferents per part de les entitats financeres i va assenyalar, sense especificar, que durant el 2006 el supervisor va obrir sis expedients sobre aquests productes.

Durant la presentació del 'Pla d'Activitats de la CNMV 2012', Segura va afirmar que l'organisme "ha detectat algun tipus de defectes, no generalitzats, sinó puntuals" en la venda de participacions preferents als particulars, ja que és "obvi" que aquests són "productes complexos" que fan necessari aplicar un test d'idoneïtat.

Segura va defensar que la CNMV "no s'ha desentès" del problema sorgit per aquests productes i que ha dedicat "gran part de la seva labor inspectora i supervisora" durant el 2011 a establir els criteris per trobar-hi una solució. També va criticar que hi hagi entitats que canvïin les preferents per productes financers "més complexos encara".