Els fabricants de motocicletes gironins Gas Gas, Rieju i Ossa han tancat un acord per desenvolupar conjuntament un nou model de motor de quatre temps compatible amb les motos que produeixen les tres empreses, tant de carretera com d'enduro i trial, un projecte que comptarà amb un pressupost de dos milions d'euros, segons va informar el director general de Gas Gas, Ramon Puente.

El projecte encara està en fase de disseny i no s'han concretat les produccions que es realitzaran i les instal·lacions en les quals es fabricarà el model, segons avançava ahir el diari Expansión. L'objectiu dels tres fabricants és tenir acabat el nou motor en uns dos anys, segons va concretar Puente.

En l'actualitat, Yamaha és el principal proveïdor d'aquest tipus de motor, i els fabricants catalans l'importen des del Japó.

Gas Gas, l'empresa més gran de les tres, està controlada en un 73% per Vector Capital, la societat de capital risc de Caixa Penedès, i va facturar 39,5 milions d'euros en el seu últim exercici fiscal, que conclou el juliol, i va entrar en beneficis, gràcies a l'impuls de la internacionalització.

Per la seva part, Ossa és un projecte industrial iniciat en 2008 per rellançar la històrica marca de motos de trial dels anys setanta, i Rieju, amb seu a Figueres, es dedica a la producció de ciclomotors i motocicletes off road i urbanes de petita cilindrada.