La venda de cotxes s’enfila un 22% a l’abril a les comarques gironines

El mercat automobilístic gironí registra fins a 967 operacions de compravenda de turismes

Interior d’un concessionari, en una imatge d’arxiu.

Interior d’un concessionari, en una imatge d’arxiu. / Gabriel Utiel

Joel Lozano

Joel Lozano

El mercat automobilístic gironí tanca el mes d’abril registrant 967 matriculacions de turismes, un 22,8% més que al mateix mes de l’any passat, segons les patronals Anfac i Faconauto. Part d’aquest important augment es podria explicar per Setmana Santa, ja que l’any passat va ser a l’abril i, per tant, va haver-hi menys dies de comercialització que aquest 2024.

Com ja és habitual, la majoria de les vendes corresponen a vehicles amb combustibles alternatius, és a dir cotxes híbrids, elèctrics o de gas, amb 513 matriculacions, un 53% sobre el total. La venda d’aquest tipus de cotxes a la demarcació és la que més creix respecte a l’any passat, amb un augment del 28,8%. A Girona durant l’abril s’han matriculat 397 cotxes de gasolina, un 20,6% més que en el mateix període del 2023, mentre que les vendes de cotxes dièsel cauen un 5%, amb 57 operacions.

No tot l’augment de les matriculacions a Girona s’explica per l’efecte que té Setmana Santa, ja que en l’acumulat de l’any les xifres d’aquest mes d’abril han aconseguit revertir la situació. Després de tancar el primer trimestre amb una caiguda del 4%, els quatre primers mesos de l’any registren una pujada de l’1,5%, amb 3.770 operacions.

A Catalunya, les matriculacions de turismes creixen un 15,9% a l’abril, fins a les 9.683 unitats. A nivell estatal, les vendes de cotxes a l’abril també han experimentat un creixement pronunciat del 23,1% fins a les 92.000 unitats, després de la caiguda del mes anterior.

«Si eliminem l’efecte de Setmana Santa en sumar les vendes del març i l’abril, el mercat puja un 6,1%. És una dada positiva», assegura Félix García, director de comunicació i màrqueting d’Anfac.