Les vendes de turismes i tot terrenys de de segona mà a Girona van créixer un 1,7% en el primer trimestre de l'any, fins a arribar a les 7.045 unitats, segons dades facilitades per la patronal Ganvam. Aquesta dada se situa en línia amb el creixement registrat en el conjunt de l'Estat (1,6%), però per sota la mitjana catalana (+10,1%).

Segons Ganvam,"les dades de vendes contrasten amb l'evolució del mercat de nous, que va retrocedir en aquest període gairebé un 2% enmig de fortes restriccions al crèdit, evidenciant els avantatges de qualitat/preu dels vehicles de segona mà oferts per professionals, però també accentuant el "mileurisme" com fórmula per a fer-se amb un cotxe a qualsevol preu".

De fet, les compres efectuades a professionals -concessionaris i compravendes, principalment- es van incrementar un 6,6% en el primer trimestre, mentre que les realitzades entre particulars van caure un 1,9%. A pesar d'això, aquests últims segueixen sent els protagonistes del mercat d'ocasió al concentrar el 56,5% de les operacions, la majoria (65%) relacionades amb cotxes de baix preu però elevada edat i quilometratge.

El preu mitjà dels cotxes de segona mà a Girona va registrar el març un descens del 3,3%, fins als 10.303 euros, recuperant així el ritme de caiguda dels pitjors moments de la crisi, segons revela l'Observador europeu de preus elaborat per la plataforma de vehicles a la xarxa AutoScout 24.