Ryanair va registrar en el seu últim exercici fiscal, que va concloure el passat 31 de març, un benefici net de 503 milions d'euros, fet que suposa un 25% més que en l'exercici anterior, "malgrat els alts preus del petroli i la recessió mundial" i "gràcies a una menor competència", va informar l'aerolínia.

La companyia va incrementar la seva facturació en un 19%, fins als 4.324 milions, després d'elevar el seu tràfic de passatgers en un 5%, arribant als 75,8 milions de viatgers transportats, enfront dels 72,1 milions que va registrar l'any anterior.

Les vendes per serveis auxiliars -vendes a bord, lloguer de vehicles i reserves d'hotel- també van créixer un 8%, fins als 886 milions d'euros i el preu mitjà del bitllet es va encarir un 16%.

Advertència de Vueling

L'aerolínia Vueling ha enviat un correu electrònic a clients amb els bitllets ja comprats i per a vols que encara no s'han realitzat, advertint-los que es reserva el dret d'augmentar el preu final, per l'augment de les taxes aeroportuàries previst pel Govern. La companyia diu que es limita a fer de recaptadora d'una taxa que repercuteix a favor de l'administració.