Els sindicats de la funció pública de Catalunya van reclamar un altre cop aquest dijous el cobrament íntegre de la paga extra del desembre que el Govern espa?nyol va retallar amb un Reial decret, i van criticar la Generalitat que no els hagi comunicat quan cobraran la nòmina d'aquest mes, ja que hauria d'abonar-se aquest divendres però el Govern català preveu rebre un avançament del Govern central per pagar el dia 27.

Els representants dels tres sindicats presents a la taula de la funció pública, CCOO, UGT i IAC, van sol·licitar una reunió amb el Govern català per tractar aquest aspecte i, tot i no estar convocats, han acudit a la seu de la Conselleria de Governació, on no els ha rebut cap membre de la Generalitat.

Per aquesta raó, van decidir escenificar la taula a la plaça Sant Jaume, davant de la Generalitat, on una quarantena de delegats sindicals van expressar el seu malestar amb quilos de carbó i crits de "Volem la paga".

El coordinador d'Àrea Pública de CCOO de Catalunya, Xesús González, va argumentar que "hi ha moltes administracions que han buscat solucions" perquè els treballadors públics puguin percebre la paga extra del Nadal, i va criticar que el Govern de Catalunya no s'hagi volgut reunir amb els sindicats per debatre'ho.

Un dels responsables d'UGT de Catalunya, Xavier Casas, va criticar a l'Executiu català l'"actitud permanent" durant tota la legislatura de no negociar amb els sindicats, i ha lamentat que en aquesta ocasió ni tan sols s'hagi presentat.

Fonts del Govern van explicar la falta a la reunió argumentant que la paga extra de Nadal és una qüestió que ja s'havia tractat amb anterioritat.