El port de Palamós rep avui per primera vegada el creuer Horizon amb més de 1.500 passatgers, la majoria dels quals són francesos. Aquests turistes de creuer tenen previst visitar el municipi baixempordanès i fer sortides a punts de la demarcació com Girona, Púbol, Pals, Calella de Palafrugell i Llafranc, i també visitaran la ciutat de Barcelona. Aquest any l'Horizon té confirmades dues escales més al port de Palamós, així quan finalitzi la temporada 2013 hauran arribat a bord del creuer uns 4.500 passatgers.

Aquests creueristes ajudaran a potenciar el sector turístic a la Costa Brava i a incrementar l'activitat econòmica de la demarcació gironina.

El vaixell, que ve d'Alacant, té previst arribar a les dotze del migdia a Palamós i salpar a les nou de la nit cap a la ciutat francesa de Marsella. En el seu itinerari de vuit dies per la Mediterrània, el vaixell va sortir de Marsella per continuar cap a Gibraltar, Casablanca, Tànger, Alacant i Palamós, finalitzant el viatge a Marsella.

L'Horizon de bandera maltesa té una eslora de 208 metres, una mànega de 29 metres i un registre brut de 46.811 tones. El vaixell disposa de 721 camarots i 22 suites, restaurants i cafeteries; espais d'oci amb casino, teatre i biblioteca, i zones d'esport amb piscines, jacuzzis, spa i fitness, i solàrium.

El vaixell pertany a Pullmantur Cruises, que forma part del grup americà Royal Caribbean Cruises Ltd., el qual compta amb cinc creuers: Monarch, Sovereign, Empress, Zenith i l'Horizon.