El conglomerat japonès Toyobo ha comprat l'empresa de bioquímica Spinreact, amb seu a Sant Esteve d'en Bas, per 22,8 milions d'euros amb la finalitat d'expandir-se en mercats emergents. Segons informava ahir el diari Nikkei, Toyobo va adquirir el cent per cent de les accions que eren propietat de la companyia americana Alere Inc. Spinreact es dedica a la fabricació de reactius per a anàlisis clíniques, que permeten, entre d'altres, la realització de tests d'embaràs o de consum de drogues.

A través d'un comunicat, Toyobo va apuntar que l'operació es va tancar el 31 de juliol i que amb ella pretén "accelerar substancialment la seva estratègia d'expansió a l'estranger al camp de la biotecnologia".

En aquest sentit, va recordar que l'empresa gironina, que va tancar el 2012 amb una facturació de més de 22 milions d'euros, té una xarxa de negoci en aproximadament 90 països a tot

El món, així com una sèrie de productes relacionats amb el diagnòstic in vitro que han estat adaptats per al seu ús en mercats emergents.

A més, la companyia amb seu a Osaka pretén usar les instal·lacions de Spinreact i desenvolupar de manera conjunta nous productes.