El grup europeu aeroespacial i de defensa EADS s'anomena des d'ahir Airbus. En el marc d'una reestructuració de les seves diferents branques, EADS ha adpotat el nom de la filial que constitueix el gruix de la seva activitat, i que podria haver tancat 2013 amb un nou rècord de venda d'avions.

L'European Aeronautic Defence and Space Company (EADS) que va néixer el 2000 com a resultat de la fusió de la francesa Aerospatiale Matra, de l'alemanya Dasa i de l'espanyola CASA, ha estat rebatejada per aprofitar el capital de notorietat d'Airbus, la que és sens dubte la seva principal marca comercial.

En paral·lel, ha passat a agrupar en una sola divisió tots els seus negocis d'avions militars (Airbus Military), espai (Astrium) i defensa (Cassidian) que s'anomena Airbus Defence & Space, ocupa uns 45.000 empleats i representa una facturació d'uns 14.000 milions d'euros.

Aquesta nova filial, que té la seva seu a Munic, a Alemanya, i té com a president l'alemany Bernhard Gerwert, neix amb un pla d'ajust sota el braç amb el qual l'empresa -segons va anunciar el passat 9 de desembre- pretén retallar 5.800 llocs de treball en els pròxims anys a Espanya, França i Alemanya.

D'acord amb aquest pla que s'està negociant amb els representants dels empleats, la disminució inclou la no renovació de 1.300 contractes temporals o l'eliminació de 500 llocs en els serveis corporatius del grup.