El president del Banc Central Europeu (BCE), Mario Draghi, va assegurar que l'entitat mantindrà una política monetària expansiva i va manifestar la seva disposició a actuar si és necessari. Draghi va indicar en roda de premsa que aquesta necessitat es produirà si cau la inflació de manera inesperada i si pugen més de manera injustificada els tipus d'interès a curt termini al mercat monetari.

"El Consell de govern emfatitza fortament que mantindrà el caràcter expansiu de la seva política monetària el temps que calgui, fet que recolzarà la recuperació econòmica gradual a la zona de l'euro", va dir Draghi.

Prèviament el Consell de govern va decidir mantenir els tipus d'interès al mínim històric del 0,25%.

El Banc d'Anglaterra va mantenir també els tipus d'interès al Regne Unit en el mínim històric del 0,5 per cent, i tampoc va modificar el seu programa de compra d'actius per reactivar el mercat creditici.

Draghi va afegir que "és prematur declarar una victòria" respecte a la recuperació de l'economia de la zona de l'euro, i per això el BCE ha emfatitzat el caràcter expansiu de la seva política monetària. El president del BCE va dir que la recuperació econòmica de la zona de l'euro està aquí però que és "feble, modesta, fràgil" i que existeixen riscos que podrien minar aquesta recuperació, entre els quals també es troben crisis polítiques.

Draghi emfatitza la seva disposició a mantenir una política monetària expansiva després que les actes de l'última reunió de la Fed mostressin l'ampli suport a la retirada progressiva de l'estímul monetari.

Els tipus d'interès a curt termini al mercat monetari de l'euro van pujar l'estiu de l'any passat després de l'anunci el maig de la Fed de la seva intenció de començar a reduir el volum mensual de compra de deute i en vista de la recuperació econòmica als EUA.

Draghi va dir que el BCE està disposat a actuar per evitar un enduriment indesitjat de les condicions del mercat monetari.

És per això que alguns analistes apunten que el pròxim moviment del BCE serà en el front de la liquiditat, probablement a finals del primer trimestre.