CatalunyaCaixa ha signat la venda de la seva divisió immobiliària al fons internacional Blackstone per un import màxim de 40 milions d'euros. El perímetre de la transacció ha quedat finalment definit de manera que el banc català traspassarà a Blackstone un volum d'uns 9.000 milions d'euros en actius, propietat de CatalunyaCaixa i la Societat d'Actius Procedents de la Reestructuració Bancària (Sareb).

Blackstone assumirà també a l'actual plantilla de CatalunyaCaixa Immobiliària (CXI), formada per unes 150 persones, i mantindrà a Eduard Mendiluce com conseller delegat de la societat, segons va informar l'entitat financera.

L'operació de venda de la plataforma immobiliària s'ha dut a terme amb celeritat "donada la bona disposició de les parts" i ha comptat amb l'assessorament financer, legal i laboral de les firmes N+1, Deloitte Advocats i Sagardoy.

CXI, que gestiona actius a Espanya, Portugal i Polònia, va vendre o va llogar l'any passat 6.000 immobles per valor de 680 milions d'euros.

Fundat el 1991, Blackstone és el major gestor d'inversions de béns immobles del món i compta amb més de 79.000 milions de dòlars de capital d'inversors sota la seva gestió. La seva cartera inclou hotels, oficines, actius industrials i comercials i propietats residencials als Estats Units, Europa i Àsia.

CatalunyaCaixa, que està pendent de ser subhastada pel fons De reestructuració Ordenada Bancària (FROB), va tancar l'any passat amb un benefici de 532,2 milions d'euros.