El jutjat contenciós de Girona ha condemnat el Departament d'Agricultura de la Generalitat a pagar a un funcionari un total de 577 euros en concepte de la part meritada de la paga de Nadal del 2012, segons va informar ahir la UGT. El sindicat va afegir que en aquest cas, el departament no pot interposar un recurs ordinari contra la sentència. L'ingrés dels diners a retornar s'haurà de fer en la propera nòmina.

Aquesta part de la paga correspon als 44 dies compresos entre l'1 de juny i el 14 de juliol, data en la qual va entrar en vigor el Reial Decret del 2012 que va eliminar la paga de Nadal a tots els treballadors públics.

Més de 2.000 demandes

Aquest és la tercera sentència d'aquest tipus que la UGT guanya a Girona (els altres dos eren correponents a funcionaris de l'ICS). Des del sindicat s'han interposat unes 2.000 demandes individuals de funcionaris catalans per recuperar la part meritada de la paga extra de 2012. Actualment, hi ha 50 vistes per sentència, que coneixeran el resultat en els propers mesos.