El Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques ha publicat un informe sobre els diners que destinen els Ajuntaments a capítols com els serveis municipals bàsics o la protecció social.

Sant Sebastià, Barcelona, Madrid, Tarragona i Granada són les cinc capitals de província que més van gastar el 2013 en serveis municipals bàsics, com la neteja viària, el sanejament, l'aigua o les escombraries.

Mentre, Sevilla, Lleida, Àvila, Lugo, Logronyo i Soria són les capitals que més van destinar a actuacions de protecció i promoció social com a atenció i assistència a joves, infància, majors, minusvàlids o foment de l'ocupació.

En aquest gràfic pots comprovar quant destina el teu propi ajuntament a actuacions de protecció i promoció social. A més, pots veure el deute de cada municipi i la despesa en serveis municipals bàsics, així com la posició que ocupa en el rànquing general en comparació de la resta de municipis.

De la llista falten els municipis bascos i navarresos, amb l'excepció de Sant Sebastià, ja que segueixen un altre model d'informació a Hisenda pel règim foral. No obstant això, el ministeri ha assenyalat que les seves dades apareixeran en el futur.