Gas Gas entra en liquidació a l'espera d'un possible comprador

Comitè, administrador i empresa acordaran un ERO temporal mentre duri la venda de la fàbrica

04.07.2015 | 07:15

El fabricant de motos gironí Gas Gas ha demanat entrar en liquidació. A la pràctica, això suposa que, un cop el Jutjat Mercantil autoritzi la mesura, tota la fàbrica i la maquinària sortirà a la venda per cobrir deute. El consell d'administració ha pres la decisió per majoria, donant per tancada la possible entrada de l'inversor suís que havia aparegut en els darrers dies. El comitè d'empresa, l'administrador concursal i la direcció de Gas Gas han pactat un nou permís retribuït per a la plantilla, de 93 treballadors, en espera d'acordar un ERO temporal que s'aplicarà mentre duri la venda dels actius. Gas Gas, amb seu a Salt (Gironès), porta des de principi d'any amb la producció aturada.
El consell d'administració de Gas Gas ha decidit portar la companyia a liquidació, incapaç de fer front al deute de 37 milions que arrossega l'empresa. La decisió s'ha pres per majoria, amb els vots que sumen els principals accionistes de la marca (actualment, a mans d'un grup inversor israelià).
La petició, que ara haurà de resoldre el Jutjat Mercantil, arriba després que l'administrador concursal que tutela els comptes de l'empresa (Pricewaterhousecoopers) també sol·licités obrir concurs de liquidació. A la pràctica, això suposa donar per tancada la possible entrada de l'inversor suís que havia aparegut en els darrers dies.
Aquest inversor estava disposat a invertir entre 6 i 10 milions, però abans de fer cap moviment va demanar un termini d'un mes i mig per poder auditar l'empresa. A més, ja va deixar clar que, si entrava a formar part de Gas Gas, aplicaria un pla de viabilitat que passaria per fer acomiadaments i reduir salaris.
La precària situació en què es troba el fabricant de motos de trial i enduro, però, l'ha abocat a demanar la liquidació. L'empresa ja ha fet saber aquesta decisió als representants de la plantilla, durant una reunió a tres bandes on han assistit el conseller delegat de Gas Gas, el comitè d'empresa i l'administrador concursal.
El comitè assegura que l'actual direcció ha gestionat la crisi de Gas Gas d'una manera «nefasta», amb l'únic objectiu de «protegir els seus interessos».
Un cop el Jutjat Mercantil autoritzi la liquidació, la unitat productiva i els actius de Gas Gas sortiran a la venda. Allò que se n'obtingui, anirà destinat a cobrir deute. Per evitar el tancament definitiu, l'única esperança per als treballadors és que uns nous propietaris apostin per reflotar l'activitat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema