Els Cierco exigiran danys i perjudicis a Andorra per l´expropiació de BPA

Iniciarà accions legals de forma immediata

23.07.2015 | 15:17

La família Cierco, propietària del 75 % de les accions de la Banca Privada d'Andorra (BPA), iniciarà "de forma immediata" accions legals contra l'Estat andorrà per reclamar-li els danys i prejudicis econòmics causats per l'"expropiació injustificada i unilateral", segons el seu parer, de l'entitat.
Els Cierco presentaran una reclamació de responsabilitat administrativa al govern en considerar que els autors d'aquests "fets perjudicials" són persones vinculades a les institucions de l'Estat.
BPA va ser intervinguda el mes de març passat per presumpte blanqueig de capitals procedents del crim organitzat i la seva tutela l'ha assumit l'Agència Estatal de Resolució d'Entitats Bancàries (AREB), que ha dissenyat un pla de resolució de l'entitat.
Els accionistes majoritaris de BPA expliquen en un comunicat que "en els pròxims dies" presentaran aquesta reclamació administrativa de responsabilitat patrimonial de l'Estat, la qual cosa no exclou que també estiguin estudiant possibles accions administratives i judicials per les possibles "conductes doloses o negligents" dels òrgans d'administració i l'alta direcció de l'AREB i l' institut Nacional Andorrà de Finances (INAF).
Ahir, precisament, l'AREB va anunciar la creació de Vall Banc, el 'banc bo' que aglutinarà els actius i passius legítims de BPA, amb la previsió de vendre la nova entitat a final d'any.
"Les últimes accions d'AREB confirmen l'apropiació injustificada dels actius de l'entitat bancària, representant quantiosos danys per als accionistes de la societat", denuncien els Cierco.
Segons la seva opinió, la constitució de Vall Banc confirma l'"espoliació sense justificar" dels actius de BPA per part de l'AREB, sense que es plantegi en cap moment la necessitat de "justa indemnització" que assenyala l'articles 27.2 de la Constitució del Principat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Els principals bancs abandonaran el Regne Unit el 2017 per la por al Brexit

Els principals bancs britànics podrien abandonar el Regne Unit a inicis del 2017 davant els...

L´assessor personal immobiliari, un servei en auge a Espanya

L´assessor personal immobiliari, un servei en auge a Espanya

Aproximadament el 80% de les operacions on intervé aquesta figura acaben en compra

AT&T compra Time Warner per 79.000 milions d´euros, més el deute assumit

El grup de telecomunicacions nord-amercià AT&T compra la coorporació de mitjans i d'entreteniment...

«El Parc Tecnològic és vital per a una societat empresarial com la gironina»

«El Parc Tecnològic és vital per a una societat empresarial com la gironina»

Especialista en àmbits clau per a l'economia de Girona (alimentació, empresa familiar, turisme,...

Enllaços recomanats: Premis cinema