El comitè d'empresa de Valeo va anunciar ahir la convocatòria d'una vaga indefinida a partir del 30 de juliol contra la decisió de la multinacional de tancar la planta de Martorelles, on actualment treballen 257 persones, i traslladar la plantilla a les instal·lacions que posseeix a Saragossa.

Els representants dels treballadors consideren «injustificada» la mesura i denuncien «la mala fe de comunicar una decisió d'aquesta importància només dos dies abans que el 90% de la plantilla afectada iniciï les seves vacances d'estiu, evidenciant la manca de voluntat negociadora per part de la direcció de l'empresa».

De la seva banda, el Govern català va mostrar a través d'un comunicat la seva «sorpresa» perquè Valeo Climatització no hagi comunicat a l'administració la seva decisió d'afrontar una possible deslocalització de la seva planta de Martorelles.

«Des de la Generalitat s'entén que una comunicació prèvia hagués facilitat la recerca conjunta i amb els treballadors d'una solució alternativa satisfactòria per a les parts», va assenyalar l'executiu, que s'ha «posat a disposició del comitè de l'empresa i del conjunt dels treballadors per fer un seguiment estret del procés».