La creació d´empreses creix un 9,5% a Girona en el primer semestre

Les noves societats mercantils neixen amb un capital inicial un 16,7% superior al de fa un any

08.08.2015 | 07:27

Un total de 852 empreses es van donar d'alta al Registre Mercantil de Girona en el primer semestre de l'any, fet que suposa un creixement del 9,5% respecte a les constitucions registrades en els primers sis mesos del 2014.

La creació de noves empreses és un dels indicadors de referència a l'hora de preveure la tendència de l'economia en els pròxims mesos. En aquest cas les xifres són bones, com també ho és el fet que les noves societats neixen cada vegada més capitalitzades.

El capital mitjà aportat per les empreses gironines de nova creació en la seva constitució és aquest any de 63.544 euros, un 16,7% superior al del mateix període de l'any passat.

La creació d'empreses va augmentar al juny a tretze comunitats autònomes respecte al mateix mes de l'any anterior, i ho va fer més a Catalunya, Astúries i Extremadura, mentre que l'Aragó registra el descens més gran en dinamisme empresarial.

Segons l'estadística de Societats Mercantils publicada ahir per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), al juny es van crear 8.254 societats mercantils, un 9,6% més que en el mateix mes del 2014 i el capital subscrit per constituir-les va superar els 386 milions d'euros, amb un augment del 8,6%.

El nombre de societats dissoltes en aquest període va ser de 1.442 un 0,9% més que en el mateix mes de l'any anterior.

Les comunitats amb més dinamisme empresarial van ser Catalunya, amb un increment del 24,9%, Astúries, amb el 20,8% i Extremadura amb el 18,3%.

No obstant, la creació d'empreses va descendir a l'Aragó, amb un 23,4%; País Basc, 10,9%, i Balears, 2,2%; mentre que Castella i Lleó és l'única comunitat que no registra variació.

En termes absoluts, el mes de juny passat, Madrid va comptabilitzar la creació de més societats mercantils, amb 1.776, seguida de Catalunya, amb 1.553, i Andalusia, amb 1.440.

Per contra, les comunitats on menys societats es van crear van ser La Rioja, amb 28, Cantàbria, amb 79, Navarra, amb 95, i Extremadura, amb 97.

Pel que fa a les societats mercantils dissoltes, les que en presenten més són també Madrid, amb 396; Andalusia, amb 184 i Catalunya, amb 162.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

Bloc de pisos en venda a Palamós
L´assessor personal immobiliari, un servei en auge a Espanya

L´assessor personal immobiliari, un servei en auge a Espanya

Aproximadament el 80% de les operacions on intervé aquesta figura acaben en compra

Els principals bancs abandonaran el Regne Unit el 2017 per la por al Brexit

Els principals bancs britànics podrien abandonar el Regne Unit a inicis del 2017 davant els...

AT&T compra Time Warner per 79.000 milions d´euros, més el deute assumit

El grup de telecomunicacions nord-amercià AT&T compra la coorporació de mitjans i d'entreteniment...

«El Parc Tecnològic és vital per a una societat empresarial com la gironina»

«El Parc Tecnològic és vital per a una societat empresarial com la gironina»

Especialista en àmbits clau per a l'economia de Girona (alimentació, empresa familiar, turisme,...

Enllaços recomanats: Premis cinema