El fundador del grup Inditex (Zara) Amancio Ortega es va convertir ahir durant unes hores en l'home més ric del món segons dades de Forbes. Però Bill Gates (Microsoft) va recuperar el tron poc després gràcies a l'evolució de les accions de la seva companyia.

Segons la llista de Forbes en temps real, Gates suma una fortuna de 79.400 milions de dòlars, per sobre dels 78.700 milions de dòlars d'Amancio Ortega.

Forbes elabora anualment la llista dels homes més rics del món, que publica al març i que actualitza diàriament en funció de la cotització en borsa, un dinamisme que ahir va ajudar el confundador de Microsoft.

Ahir a la tarda se situaven en la llista d'homes més rics del món, per darrere de Gates i Ortega, el magnat Warren Buffett (64.600 milions), el mexicà Carlos Slim (62.800 milions) i el fundador d'Amazon, Jeff Bezos (53.100 milions).

Ortega, que al març ocupava el quart lloc i que atresora part de la seva fortuna en immobles, ha passat a situar-se en la part alta del llistat gràcies a la revaloració de les accions d'Inditex, grup al qual pertanyen marques com Zara o Massimo Dutti i del qual controla el 59,294 % del capital.

Des de principis d'any, les accions d'Inditex han pujat el 44 % i freguen els 34 euros, la qual cosa la situa com la principal empresa espanyola per capitalització borsària, amb més de 105.000 milions d'euros, i atorga a la participació d'Ortega un valor de més de 62.000 milions d'euros.

«És la primera vegada que un espanyol se situa com l'home més ric del món, encara que sigui momentàniament», va afirmar l'editor a Espanya de la revista, Andrés Rodríguez.